marți, 28 septembrie 2010

Manastiri moldovene

Dragii mei vizitatori de blog
Anul acesta, avand in vedere conditiile si imprejurarile de tot felul, am ales sa ne facem miniconcediul in tara. Si cum am strabatut Romania in lung si in lat, mai putin Moldova, am decis sa bifam si aceasta zona pe harta noastra. Asadar ne-am imbarcat in jeepuletzul nostru batranel si am pornit la drum, cu o oarecare strangere de inima dupa inundatiile care au fost anul acesta pe acele meleaguri. Plus ca lumea imi spune aca sunt drumuri proaste, ca oamenii sunt asa cum sunt, ca e saracie si vai si amar.
Tura noastra trbuia sa cuprinda in principal manastirile dar la retur sa mai vedem si altceva in calea noastra, ca doar nu era sa venim ata acasa; astfel, am avut urmatorul traseu: Bistrita - Vatra Dornei - Campulung Moldovenesc - Vama (unde ne-am cazat) - Vatra Moldovitei - Sucevita - Marginea - Putna - Radauti - Arbore - Suceava - Humor - Voronet - Targu Neamt - Neamt - Varatec - Agapia - Piatra Neamt - Izvoru Muntelui - Cheile Bicazului - Lacu Rosu - Praid - Sovata - Targu Mures - Turda si in sfarsit acasa, Oradea.
Nu a fost un traseu scurt, dar, vreau sa spun, ca Moldova mi-a facut o impresie total placuta: si loucrile, si oamenii si drumurile, si mancarea...totul. Daca vreti careva sa va povestesc mai pe larg, sa va inarmati cu rabdare, ca am ce povesti.
Oricum, e o zona foarte frumoasa care merita vazuta iar manastirile sunt de o frumusete deosebita, iar linistea sufleteasca care te inconjoara in aceste locuri, nu se compara cu nimic.



























Un comentariu:

parerea ta: