miercuri, 6 ianuarie 2010

Fiecare meritam macar atat!

Azi vreau sa va tin o prelegere despre un concediu binemeritat. Nu pentru ca lucrez in turism, ce pentru ca asa cred eu ca ar fi normal si bine.
Deci, noi, cei care muncim zi de zi, minim 8 ore/zi, unii si sambata, sau poate chiar si duminica, poate chiar si de sarbatori, pentru noi insine sau pentru patron, sau si mai rau, pentru stat, cu totii meritam un concediu. Dar nu un concediu din ala ca mergi la o pensiune la noi la mare, ceva cat mai iieftin, cu bucatarie, sa gatesti, sa speli vase, sa ai grija de copii...nunu, ala nu e concediu.
Concediu inseamna ca trebuie sa fii undeva unde e cald (chiar daca in tara la noi ninge sau ploua de rupe), sa stai la un hotel unde sa ai totul inclus, s anu ai nici cea mai mica grija, sa te trezesti la ce ora vrei tu, intr-o camera cu un pat marimea "king", cu o vedere la mare sau piscina, sa mergi la masa cand vrei (in intervalul de servire a mesei, normal), sa poti sa papi tot ce iti pofteste inima, sufletul si binenteles papilele gustative, sa poti sa stai la plaja fara sa te enervezi ca nu ai sezlong, sa poti intra in mare fara sa calci pe nisip plin de mucuri de tigari sau resturi de nu mai stiu ce, sa poti sa stai in piscina, intr-o apa curata curata, cu topogane, cu bar in piscina (unde numai mergi si iti ceri cocktailul visat si apoi il savurezi), de marime megaolimpica...seara sa poti sa urmaresti in cadrul hotelului un spectacol de divertisment, dupa ce ai luat o cina copioasa si apoi sa mergi la culcare, fara nici cea mai mica grija. Dupa macar o saptamana de un astfel de concediu, cu siguranta vii acasa odihnit si relaxat si mai esti apt de inca un an de munca.
Nu ca sa va fac in ciuda, ce asa numai, ca si un intro, va pun mai jos cateva poze.
Fiecare meritam un concediu in care sa fim tratati ca niste regi, macar odata la an (sau la doi ani maxim).
Enjoy!





































2 comentarii:

  1. Perfect deacord. Dar oare cat ar trebui sa castigam sa ne putem permite un asemenea concediu?
    Tu unde l-ai petrecut?
    Alina (tm)

    RăspundețiȘtergere
  2. pai, un astfel de concediu te costa in jur la 1200 euro pentru 2 persoane, la 5* cu all inclusive, cu avion si transferuri; deci, macar la 2 ani trebe sa iti poti permite un astfel de concediu pentru ca meriti!

    RăspundețiȘtergere

parerea ta: