vineri, 30 octombrie 2009

Welcome to Egypt

Am ales Egipt-ul pentru binemeritata saptamana de miere; cine a fost deja in Egipt stie de ce - cine nu a fost trebui sa mearga si va intelege.
Am ales Hurghada pentru a putea si vizita cate ceva, pentru ca nu concepeam sa merg in Egip si sa nu va Valea Regilor si Piramidele - logic, nu? Si plus de asta, parca nu suntem noi obisnuiti (eu cu Dani, sotul meu) sa mergem in concediu si sa nu ne culturalizam macar asa, putin.
Asadar, am ales Hurghada. Si hotelul Sunrise Mamloul Palace*****, cu all inclusive. O alegere foarte buna, pot sa va spun. A fost obositor, dar la fel de frumos. In prima zi am ajuns seara, deci ne-am bucurat de cina binemeritata; a doua azi ne-am familiarizat cu hotelul si cu imprejurimile, cu marea, cu piscina, cu personalul si cu marea, binenteles. Nu vreau sa fac reclama nici hotelului, nici serviciilor, desi le merita, vreau numai sa va spun ca am fost in excursie pe Valea Regilor si la Luxor, in Cairo la piramide si Sfinx si pe insula Giftun la snorkeling si vreau sa va spun ca e ceva de vis. Bine, trecem peste saracia care este in toata tara si la tot pasul, trecem peste mirezia de pretutindeni, mai putin din hoteluri. Oricum, oamenii sunt deosebiti, sunt net peste noi ca si popor, drumurile...nu am cuvinte, nu vom avea noi asa drumuri...nici in 100 de ani, religia lor e religie iar ospitalitatea nu este numai de fatada. Avem ce invata de la ei, eu asa zic.



















Un comentariu:

  1. Foarte frumoase pozele din Egipt ... imi plac mai ales cel B&W ... sandu
    Si ... Casa de Piatra!

    RăspundețiȘtergere

parerea ta: